Erkan Bey, mercimeklerinizin çok iyi bir su yumuşatıcı olabildiğini biliyor muydunuz?
Yazın güneş altında inanılmaz hızlı çoğalırlar ve suda en başta kalsiyum olmak üzere tüm makroları sıfırladıkları gibi bir nevi RO suyu gibi geriye su bırakırlar. Buradan yollu etoburlarda bu şekilde biyolojik olarak proses edilmiş su kullanabilirsiniz demek istemiyorum ancak gerçekten şaşırtıcı hızda su fakirleştirici ve su yumuşatıcı gibi iş görebilirler.
Bunu kendimce bir takım testlerle (KH, GH, Ca, NO3) doğrulamış durumdayım. Hatta şebeke suyunu yüksek bulduğum zamanlarda, suyu yumuşatsın diye bir akvaryumda strafordan kestiğim bir çerçeve içinde bulduruyorum. Çerçeve doldukça hasat ediyorum ve gerçekten akvaryum suyunu yumuşatıyor.
Bir yerde kuru kütle analizi felan görmedim ancak bence bu arsız su üstü bitkisi, biyolojik bir su yumuşatıcısı olarak duruma göre geride bıraktığı su ile başka bitkilerin sulama suyu olarak daha müsait bir su elde etmede kullanılabilir gibi aklımda bir çıkarım oluştu.
saygılarımla,
|