View Single Post
Eski 14-04-2011, 15:19   #29
berrinb
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Sayın Limon teşekkürler,

Benim,görülen bahçem İst. da, 30 senelik, bir bahçem daha var o da 21 seneliktir.Ben ömrümün bu sürelerinin çoğunu bahçelerime verdim,diyebilirim. Ellerim yaşımdan l0 yaş fazla gösteriyor,Bu süre zarfında bütün işlemleri kendim hallettim,son iki senedir,bel,çapa, ağaç,budama ya yardım alıyorum.

Bu meyanda Enstrümanlarım, ve resimlerimle uğraşıyorum.Bu ellerime ve Tanrıya her zaman teşekkür ederim. Bu sene hava çok çok kötü gitti,oysa benim bahçelerimin işi bu zamana kadar yarılanmış olurdu,İst. daki arka bahçemin gübresini genel temizliğini yaptım, Dahlialarımı çoğaltım,yenileri de diktim,fakat ön bahçem kaldı,çok rüzgar ve soğuk olduğundan çimini yenilemek için dşarı çıkamadım, aldığım şebboy ve osmanlı çimi fideleri kasalarda duruyor.

Bu işler bittiğinde , öbür bahçelerime gidip, naylondaki sardunyaları bahçeye çıkarmak istiyorum. Geçen aylarda oranın gül budama gübre ,çapa işlerini arada gidip bitirdim.

Benim bahçelerimdeki çimlerim normal çim olmayıp çiçekli yer örtücü bitkilerdir. İst. daki arka bahçemde sarı çan gibi çiçek açan bir örtücü , öbür bahçemdeki ise mor çiçekler açan bir yer örtücü bitkidir.dolayısıyla bunların arasındaki ayrık,vs,, otları tek tek köküyle çıkarmak hayli zamanımı alıyor. Bu yüzden bu mevsimde ben bir hayli kilo veriyorum.

Sayın Limon işte benim uğraşlarım daha yeni başlayacak ,ve bütün yaz ve sonbahar sürecek,mutluyum.İnşallah sıhhatimiz müsadesiyle,Tanrının izniyle bütün bunları yaparız.

Görüşmek üzere renkli,sıhhatli, bol çiçekli,meyvalı bahçeler hepimizin olsun efendim.

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön