Bende istanbul'da doğup yetişmiş yakın zamanda köyde yaşamaya başlamış biri olarak bazı yemek türlerini yeni yeni keşfediyorum. Malesefki üzülerek şunu söylemeliyim; annem ve annanemlerin yaptığı bazı yemekleri belki de alışık olmadığımdan yiyemiyorum. Yıllarca büyük şehirlerde abur cubur denen şeylerle beslenince asıl doğal şeylere alışmak zor oluyor. Bazen annemle bu konuda anlaşamıyoruz aslında o haklı ama damak meselesi. Bende bazı yemekleri biraz daha farklı yaparak kendimce tatlandırıyorum. Kara lahana sarmasını sana göndermek isterdim fakat yola dayanmaz. Üzüm yaprağı sarması gibi konserveside olmuyor(konserve yapılması denendi, nedeni bilinmemekle beraber konserve kapakları tutmuyor birçok kişi aynı sorunla karşılaştı) bizlerde dolmayı sarıp dondurucuya koyuyoruz. Hazır yemek çıkar dolaptan koy tencereye 20 dk sonra hazır. kısmet olurda yolunuz bu taraflara düşerse beklerim. Adresini özelime yollarsan Böreklik yufka, kızartmalık makarna gönderebilirim annemle önceki gün yaptık bir kısmını bugün istanbul'daki kardeşlerime gönerdik. Laf aramızda bende yufka açmasını öğrendim, önceden hevesleniyordum ama açamıyordum, artık nerdeyse ustalar kadar açabiliyorum

eee yavaş yavaş herşeyi öğreniyorum