Sevgili sibel774; Karadeniz lahanasını tat olarak hiç bilmiyoruz. Belki bir yerde ne olduğunu tam bilmeden yemişimdir. Ama meraktan tohumunu aldım. Çok methettiler. Bahçede olacak inşallah. Şeker pancarı gibi, benim merak ettiğim herşeyi, görümcem memleketleri Çanakkale'den temin ediyorlar. Amacım tüm geleneksel zenginlerimizin tadını çıkarıp çocuklarıma da benimsetmek. Dediğiniz dolmayı mutlaka deneyeceğim. Belki çok beğenirsek favorilerimizden biri olur. Püf noktası için de ayrıca teşekkür ederim.
İçinde bulunduğum çevre geleneksellikten biraz kopmuş durumda. Annem de bunların hiç birini bilmez ve ilgi de duymaz. Hoş ben de yakın zamana kadar farksızdım. Marketlerde soğan granülü, sarımsak tozu, yok çin usulü yemekler için soya sosu, balsamik derken, açıkçası biz moderniz derken birden nerede başladı hatırlamıyorum dank etti kafama. Hastalıklar çoğaldı, obezite başladı çevrede. Çocukları koruma içgüdüsü ile doğala döndük ve öğrendikçe bu çok hoşuma gitti. Köylerden, ninelerden, geleneksel şeyleri bilen kim ne varsa eteğine yapışıp öğrenir oldum. Treni kaçırmadan. Ne yazık ki onlar da göçtümü yapan kalmayacakmış gibi. Bizim gibiler yaşatmalıyız kültürümüzü, zenginliğimizi. Meraktan baklava da yaptım, mantı da. Nasip olursa kendi bahçemizden tarhana, konserve ve turşular yapıp, köyden süt alıp ta bir de peyniri yoğurdu da yaptım mı, hele de karafırın ekmeği ile ekmeklik yufka da öğrendim mi deymeyin keyfime. Köydekiler bunun kıymetini bilmiyorlar. Onlar da modern olacağım peşinde. Ne varsa eskilerde var. Yemek yapmayı ve pek çok şeyi anneannem öğretmişti. Ama ben kızıma öğreteceğim inşallah...
Bu yazdıklarımı annem duymasın.

Ama gerçek...