View Single Post
Eski 14-04-2011, 13:56   #1195
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Sevgili Karalale, oldukça güçlü bir gövde yapısı olan bir sarmaşık, 2 yılda bu büyüklüğe geldi bence hızlı gelişiyor. Ben pergolanın ayağının dibine diktim, öğlen 1-2 ye kadar tam güneşte. Baharda dibine mevsimlik bodur bitkiler dikiyorum. Tam yağmur oluğunun altında, bolca sulanıyor, keyfi yerinde olduğuna göre demek ki suyu seviyor. Yanındaki orman sarmaşı dönem dönem bolca bitlenmesine rağmen 'armandii'de şimdiye kadar hiç bir zararlıya raslamadım. Kokusunu tarif etmek gerçekten zor, bazı kokular keskin ama baygın olur ya bu bambaşka bir şey, insanın içini açıyor. Bu kadar güzel bir parfüm bulsam hiç düşünmez alır, kulllanırdım. Sevgili Oğuzhan umarım bir tane bile olsa çiçek açar da kokulu bitki sever olarak sen de katılırsın bize.

Cumhur Bey, sıfır ilaç, bol yağmur, bir tarafta dere, bir tarafta orman, diğer tarafta doğal gübrede yetişen sebzeler, solucan, salyangoz, kaplumbağa, kurbağa, kuşun her çeşidi... Daha ne olsun? Yaşıyor bu bahçe... Ama şu salyangozlar bazı bitkilerimin yaşamalarına da müsade etseler fena olmaz hani? Sümbüllerimi geçen yıl yere geçirmiştim, sayıları o kadar artmış ki... Ama tüm çiçek tomurcukları daha açamadan kesilmişler. Koca çiçek sapında sadece bir tanecik çiçek kurtulmuş ellerinden. Onların sevmediği bitkilere yönelmekten başka yapacak şey yok.

Armandii nin yeni fotoğrafını yükledim galeriye. 2 sene önce geldiğinde 1,5 metre boyunda incecik tek bir daldan oluştuğuna kim inanır?
http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=11575

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön