Dolma karadeniz lahanasından hani yeşil kocaman yaprakları olan.Taze yaprakları toplayıp kaynar suda hafif haşlanıyor( fazla tutmayın erir). İçi de bildiğimiz dolma içi. Dolmaları tencereye dizerken tencerenin en altına ve ortalarına dilimlenmiş soğan koyarsanız daha güzel olur.
İnsan marketten ve pazardan birşey almaya korkuyor içlerinde ya katkı maddesi ya da üretim aşamalarında kullanılan ilaçlamalar mevcut. Artık bizlerde burada yazdan hazırlığımızı yapmaya çalışıyoruz. kendi yetiştirdiklerimizden konserve, turşu ve dondurucuya koyarak birnevze doğal yemeye çalışıyoruz. Ayrıca pazara gittiğimde bakıyorumki halk artık köylülerden alışveriş yapıyor. Teyzem gecen yıl pazarda bir müdded satış yaptı. İnsanlar meyvelerin yamuk yumuk ve de kurtlu olanlarını tercih ediyor, çünkü bunlar daha doğal.
|