View Single Post
Eski 13-04-2011, 16:00   #114
nilyan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-04-2011
merhaba arkadaslar, oncellikle hepinize cok tesekkur ediyorum.Bugun sonunda orkide nasil yetistirilir diye arastirmaya karar verince bu formu buldum ve hemen uye oldum.Hepiniz herseyi o kadar guzel anlatmissiniz ki ve ciceklerinize o kadar deger veriyorsunuz ki, sizin bu yazilarinizi okuduktan sonra cicegim icin uzulup kendime kizmaya basladim.

Bana 2 hafta once hediye olarak orkide geldi.tabi ben cahilligim ve sanirim birazda sinavlardan dolayi erteledigim icin orkide nasil bakilir diye arastirmadan onu 2 gunde bir azar azar suladim.ve malesef bana gelen porselen saksinin icinden (bilmedigim icin ) cikartmamistim.bugun porselen saksinin icine konmus plastik saksiyi cikartinca durumun icler acisi oldugunu gordum.orkidemin kökü su icinde yuzuyormus (

bana geldiginde uzerinde 5 tane cicegi vardi simdi sadce 2 tane kaldi onlarda solmus bi vaziyetter.yapraklarindanda 1 tanesi sararmisti onuda bgn kökunun 3 cm yukarsindan yapragi kestim.

ustten bakinca sadce saglam 4 köku var gb duruyor.bunlardan 2 tanesi
kuflenmeye baslamis.ama saksinin disindan bakinca sefaf saksinin ici kök yumagi gb duruyor hepsi yemyesil.Sizce orkidemi bi saksindan cikartip koklerini temizleyip tekrar mi dikmeliyim ? yoksa hic yerinden oynatmasam mi?

Ah benn her gun onunla konusup yapraklarını opup sozde ilgilendigimi saniyordum ustune bıde orkıdemı gunes ısıgı alması ıcın dısarı cıkarıyordum.2 hafta boyunca neler cektırmısım ona boyle (

nilyan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön