Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi
Sayin hocam; domates, biber ve patlicanda her zaman uyguladigim sasirtma sekli sizinkinden biraz farkli. Ben viyolden cikardigim fidenin koklerini iyice temizledikten sonra bir miktar uclarindan makasla kirpiyorum. Daha sonra icinde sulandirilmis seyrek sivi gubre olan bir kapta yarim gun veya bir gece beklettikten sonra sasirtmayi tamamlayip karanlik ortama aliyorum. Bu sekilde bitkinin daha bir kuvettlenerek gelistigini dusunuyorum. Bu konudaki fikrinizi almak isterim.
|
Ben böyle bir yöntem bilmiyorum.
Bunu yapabilmek için köklerin çok çok gelişmiş olması gerektiğini düşünüyorum.
Okuduğum tüm kitaplarda kılcal köklere zarar vermemeye ve onları saran torfu oynatmamaya maksimum özen gösterilmesi isteniyor.
Selamlar