Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Beymen
Evet zeki bey genelde 3x3 viyol gözlerinde ekerim. adet olarak çok ve ufak tohumları direkt bahçeye ekiyorum.. cepten resim çekip pcye aktarıp yüklemeye çalışayım..bu gece yetiştiremezemde en yakın zamanda eklerim..
merak ettiğim birşeyi daha sizden rica edeyim..tohumları direkt yarısına kadar toprak harçla doldurulmuş.diğer üst yarısını torfla doldurulmuş 8x8 saksılara tohumları ekersrek,orda kök gelişmelerini sağlayamazmıyız,bu şekilde şaşırtma işlemine gerek varmı..
çok çeşit ve sayıda tohum ektiğim için şaşırtma işlemi yorucu oluyor..bazılarını şaşırtmadan viyolden alıp bahçeye ekiyorum..tşkürler..
|
Sayın Beymen,
3 x 3 viyollere ekip çimlendirmek ve sonra doğrudan toprağa dikmek mümkün ve şaşırtmaya ihtiyaç bırakmıyor. Ama bu durumda her tohum için ektiğiniz andan itibaren 9 cm2 alan ayırıyorsunuz.
Çimlendirme yapılan yerler ısı ve nem kontrolü gerektiren pahalı yerler. Her tohuma bu kadar yer ayırırsanız çimlendirme odanızın (seranızın) çok daha büyük olması lazım.
Bunun için küçük kaplarda çok tohum çimlendirip daha sonra şaşırtarak daha ucuz alanlara taşımak tercih ediliyor sanıyorum.
Profinizden çiftçilikle uğraştığınızı okudum, amatör olarak az sayıda bitkiyi sizin söylediğiniz şekilde yetiştirmek mümkün ama bu şekilde üretim yaparak para kazanmak çok zor olmalı diye düşünüyorum.
Selamlar
Ama, amatör olar