View Single Post
Eski 11-04-2011, 23:41   #604
acemi_caylak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orcanöbekçi Mesajı Göster
Sayın Sarıcan hocam,sanıyorum acemi ustamın çok işi var internete giremedi.Bende almış olduğum iki çuval taze pirinayı saksılarımın topraküstüne serdim.Toprağa karıştırmadım çünkü toprağa faydası ile beraber dezavantajlarıda varmış direk karıştırılmaması konusunda yazı okudum.Bende malç gibi toprak üstüne koydum.Pirina ile beraber yerde atılmış vaziyette duran zeytin yaprağı ve zeytin atıkları vardı, onlarıda almıştım.iki çuval kadar.Onlarıda ağaçların yaprak izdüşümüne seriverdim böylece halletmiş oldum.ilgine teşekkürler.
Sayın Orcanöbekçi,

Perşembe gününden beri Dikili'deydik. Dün gece 01:00'de döndük. Şansımıza Dikili'de ADSL hatlarındaki genel bir arızadan dolayı internet çalışmıyordu. Fırsat buldukça cep telefonundan forumu takip etmeye çalıştık. Ancak mesaj yazma şansımız olmadı.

Zeytin pirinasını ağaçlarınıza direk vermeyiniz. Kompost yaparak kullanınız. Özellikle pirina içindeki yağlar toprak için zararlı olabilir. Benim tercihim bunları kompostlaştırdıktan sonra kullanmak olurdu. Eğer kompostta homojen bir dağılım ve yeterli bir nemlendirme (%60) sağlayıp, birde üstüne sık karıştırısanız tahminen 6-8 hafta arasında kompostunuz hazır olur.

Acelem var dediğiniz için yazıyorum, bu süre içinde bitkilerinize yapmış olduğunuz enzimleri sulandırarak (1/200 oranında topraktan, 1/500 oranında yapraktan) verirseniz çok fazla bir şey kaçırmamış olursunuz. Yazınızdan çıkardığım kadarıyla bunu saksıdaki bitkilerinize kullanacaksınız, saksı harcınız çok kötü değildir diye düşünüyorum.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön