Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarıcan
Arada bir okuldan uzaklaştırma da alsam her gün yeni bir konu, yeni bir dost bu okuldan ayrılmamı engelliyor.
|
Sevgili Sarıcan,
Bu foruma zeytin yetiştiriciliği ile ilgili yazı araştırırken ulaşmıştım. Sonrasında ise, senin Enzim başlığı sayesinde mikroorganizmalar ve onların "toprak işçiliği" ni anlamaya ve anladıklarımı uygulamaları ile birlikte anlatmaya yöneldim. Seninde belirttiğin gibi "agaclar.net" bizim için bir enstitü. Sadece diploması yok. Umuyorum ki biz "yaramaz çocuklar" ın paylaşımları sayesinde, agaclar.net daha fazla sayıda "kulağı geçecek boynuzlar" yetiştirecek.
Alıntı:
Özellikle her derde deva ilaçlar (Kombucha) ve forumda üretim tekniği ders olarak anlatılan topraksız tarım besin eriyiğini nanoteknolojik şurup diye pazarlamaya çalışanlar ve forumu bilgi paylaşmak yerine sadece ticaret yapmak için bir araç olarak görenlere izin vermemek lazım diye düşünüyorum.
|
Yukarıda belirttiğin gibi sen ve daha bir çok arkadaş, gecesini gündüzüne katarak, yaklaşık 115.000 üyeye, bildiklerini en ince ayrıntısına kadar anlatmaya ve gelecek nesillere "zehirsiz ve yaşanılır" dünya bırakmaya çalıştıkları için, zaman zaman forumu ticari ürün pazarlama aracı olarak gören üyelerin şimşeklerini üzerlerine çekselerde, bildikleri yoldan şaşmayacaklar.
Bu dünya sadece tekellerin değil. Senin, benim ve çocuklarımızın. Coca Cola yeraltı suyunu kullanırken, senin ve benim suyumu kullanıyor. Yağmur ormanlarını kereste için kesen bir tüccar, senin ve benim oksijen kaynağımızı tüketiyor. Ovacıkta siyanürle yaraltı sularını kirletenler, senin benim içtiğimiz suya zehir karıştırıyor. Büyük çoğunluğu kimyasal gübre ve ilaç tekellerinin satış temisilcisi olmaktan öteye geçemeyen Ziraat Mühendisleri, çiftçilere önerdikleri zehir çözümleriyle farkında olmadan, seni, beni ve aynı zamanda kendisini zehirliyor. HES'leri kuranlar, oradaki köylülerin yaşam kaynaklarını kurutuyor. Ne zamanki agaclar.net'in şu anda yaklaşık 115.000 olan ve giderek artan üyesi işte bunların bilincine varır; işte o gün hem senin hem de benim en mutlu günümüz olacak. Sen ve ben ancak o zaman bu okuldan belki bir diploma alırız