Sayın Sarıcan
İki tane enzim hazırladım;
1. elma, portakal, kivi, lahan, karnıbahar kabukları, kuru üzüm, hazır maya ve pekmez
2. elma, portakal, kivi kabukları, bakla bitkisinin yaprak ve dalları, pekmez, hazır maya ve yoğurt vardı
Her ikisinde de çökmeler oluştu ve içindekiler erimiş halde.
Enzim sayfasında 3 ay kadar beklmemiz gerektiği ve hava almamasının gerektiği söylendiği için kapaklarını açarak deneyimi bozmaktan korktuğum için onlara dokunmaktan korktum açıkçası sadece çalkalamıştım. İlk başlarda gözle görülen gaz çıkışı artık yok sanıyordum.
Ama şimdi sizin tavsiyenizle deneme amaçlı 1/200 sulandırma şekliyle uygulamaya başlıyacağım. Çimlenmiş durumda olan sebzelere ve köklendirmeye çalıştığım meyve çeliklerine uygulamaya başlayayım.
Topraklarına mı uygulayayım - yapraklara mı? Yoksa her ikisine mi?
|