Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı
[*]kabın içindeki torfun tamamını yavaşça, fidelerle beraber, fideleri oynatmadan kabın dışına çıkarın[*]Torfu dikkatlice açarak fidelerin kılcal köklerine zarar vermeden köklerin etrafında mümkün olan en çok torf kalmasını sağlayarak ayırın[*]Ayırdığınız her fideyi daha önce hazırladığınız saksı/plastik torba içine doldurulmuş şaşırtma harcını kalem büyüklüğünde bir çubuk veya parmağınızla bir delik açarak fidenizi yerleştirin
|
Sayin hocam; domates, biber ve patlicanda her zaman uyguladigim sasirtma sekli sizinkinden biraz farkli. Ben viyolden cikardigim fidenin koklerini iyice temizledikten sonra bir miktar uclarindan makasla kirpiyorum. Daha sonra icinde sulandirilmis seyrek sivi gubre olan bir kapta yarim gun veya bir gece beklettikten sonra sasirtmayi tamamlayip karanlik ortama aliyorum. Bu sekilde bitkinin daha bir kuvettlenerek gelistigini dusunuyorum. Bu konudaki fikrinizi almak isterim.