View Single Post
Eski 11-04-2011, 22:24   #269
Lilinin bahcesi
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
lilinin bahcesi;
Her bir partide ne kadar tohum ekiyorsunuz? İlk partiyi ne zaman ekmiştiniz? ilk partide tohumlar ne zaman (kaçıncı gün) çıkmaya başlamışlardı not aldınız mı?
senin ikinci parti ile benim diktiklerim hemen hemen aynı zamanda ekilmiş benimkilerin bugün 16. günü benim tohumlarda da henüz bir tık yok.
Sayin h.isik, tohumlari yaklasik 100 er adetlik partilerle ektim. Cok kucuk olduklarindan sayimi zor arti eksi 5-10 adet oynayabilir. 1. partiyi 1 martta ekmistim ve 21 gunde filizlendi. Tabi filizlenme orani yaklasik %50 gibi oldu. Ikinci partiyi 25 martta ektim hala tik yok, 3. partiyi 9 nisanda, 4. partiyi 10 nisanda ektim. Ilk iki parti bir tur, 3. ve 4. parti farkli iki tur olmak uzere 3 cesit ekmis oldum. Yanliz 4. partide cimlenme suresindeki degisikligi gozlemlemek amaciyla alttan isitmali olarak gozleme aldim.
Sadece bu urun icin degil tum ektigim urunler icin ekilis tarihleri, cimlenme sure ve yuzdeleri, bahceye dikildikten meyve hasadina kadar olan donemi her sene deferimde not aliyorum. Sonraki senelerde de bu bilgilerin esasinda ekim ve dikim zamanlarinin ayarlamasini yapiyorum. Buna ilave olarak yine bu defterde ani hava degisimlerini de not aliyorum. Mesela ayin kacinda kar yagisinin basladigi, dolunun veya firtinanin hangi tarihte oldugu gibi. Bunlarda sonraki yillar icin yol gosterici olabiliyor.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön