View Single Post
Eski 11-04-2011, 19:46   #306
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmanefe42 Mesajı Göster
merhaba nuri bey benim 100 kadar 0900 kiraz ağacım var bordo bulamacını yağışlar nedeni ile veremedim. gözler iyce kabardı çiçek dönemi yaklaştı. şimdi atılan bordo bulamacın faydası daha önemlisi zararı olurmu. bir de çiçek ve meyve tutumu için fosfit formunda fosfor ve çinko vermeyi düşünüyorum bunları hangi dönemde vermem gerekir. çiçek ve meyve tutumunu artırmam için sizin tavsiyeniz nedir. geçen yıl çiçek döneminde çiçeklerin içinde tomurcuk kurtları vardı. buyıl tekrarlarmı acaba. geçen yıl çiçek dönemi olunca ilaçlama yapamamıştım. ilaçlamasını nezaman yapmalıyım fosfit ve çinko ile karıştırıp ilaçlama yapsam nezaman yapmam uygun olur? biraz fazla soru sordum şimdiden teşekkürler
Merhaba sayın osmanefe42


Bordo bulamacı uygulaması gözler patlama devresinde %1 lik dozda uygulayabilirsiniz, bu uygulama çiçeklenme süresinide uzatır.

Dikkat: Gözler patlamışsa kesinlikle bordo bulamacı uygulaması yapmayınız..!

Potasyum Fosfiti, gözler uyanmadan, çiçekten sonra ve hasata 15-20 gün kala üç dozda kullanmanız meyve kalitesini arttırır, potasyum fosfitin Pestisit olarak üstün özellikleride vardır.

Kiraz bahçenizi tek çeşit olarak kurmanız hatadır.

Mevcut kiraz bahçelerinde en büyük problemlerden başta geleni döllenme problemidir.

Bunun sonucu olarak verim azlığı ve verim düzensizliğidir. Verim azlığı ve verim düzensizliğinin başka sebepleri de olmasına rağmen en önemli doğru dölleyici planlamamasıdır.

Ziraat 0900 dölleyicilerinin kiraz tarımında planlanması zorunludur.

Dölleyicilerde genellikle Starks Gold, Lambert , Vista, Merton Late, Bigerreau Gauçher, Nnoble dir.

İyi meyve tutumu için dölleyici çeşitleri bahçenize dikimini yapmanız gereklidir.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön