Selam arkadaşlar;
Goji meyvesini üretme işine acayip takımış durumdayım. Niğdeden ve zimirden tüplü şekilde ağıçlarını getirdim tarlamın bir köşesine ektim deneme yapıyorum iyi sonuçlar alırsam 1500-2000 tane dikmeyi düşünüyorum. Tohumdan ürettiklerim yeni çıktı 10 günlükler kökleri çok ince şeffaf kaplarda gözlemliyorum kabın dibini görmeden kökler çatallamıyor, sıcağı çok sevmiyor, açık arazide serada büyüyen tahumların rengi koyu yeşil ve hızlı boy uzaması gerçekleşmezken kapalı alanlardakiiler daha açık yeşil ve ince hızlı sürgünler veriyorlar. Yılmadan deniyorum.
Ankaranın kazan ilçesinde üretebilirmiyim.
Pazar oluşurmu masraflarını çıkartıp para kazanacak duruma gelirmi
geç ve erken donlardanetkilenip etkilenmemesi durumu nasıl
en sonda toksit ve yabani goji aklımı kaıştırdı.
|