Konu: Keten tohumu
View Single Post
Eski 11-04-2011, 12:56   #11
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Origo marka keten tohumu yağını 2 şişe kullandım. İnternetten sipariş verdim. Kollestrolüm 295 den 215 oldu.Bir arkadaşım tavsiye etmişti. Firmaya güvendim ve memnun kaldım.
Origo'ya baktım..Ciddi bir firmaya benziyor..Ama ''keten tohumunun'' soğuk zincirde gönderildiğine dair bir bilgiye rastayamadım sayın Hazaroğlu..

Bu yağların mutlaka soğuk zincir içinde satılması gerek:

...Sıcak, keten tohumunu "bozar"
Tek kanallı televizyonlarımızın duayeni Güneş Tecelli, keten tohumu yağının mutlaka soğuk zincirde satılması gerektiğini, aksi takdirde çok ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini vurguluyor. Üstelik çok kuvvetli bir referansı var: Kanser tedavisi konusunda geliştirdiği protokol Avrupa ve ABD'nin önemli tıp merkezlerinde uygulanan Alman bilim insanı Dr. Joanna Budwig. Keten tohumunu oldukça kapsamlı bir programla kanser tedavisinde kullanan ve bu bitkinin faydalarını ilk keşfedenlerden olan Dr. Budwig'in konuyla ilgili hemen her makalesinde önemle altını çizdiği bir ayrıntı var: "Keten tohumu ve özellikle yağı mutlaka taze tüketilmeli, dondurucu ya da buzdolabında - 7 derecede muhafaza edilmeli, soğuk zincirle dağıtılmalı. Aksi takdirde çabuk bozulur ve içinde, tüketildiğinde kansere yol açabilecek zararlı maddeler üremeye başlar!"Hemen 20-25 C sıcaklıkta eczane ve aktar raflarında sergilenen keten tohumu yağı şişeleri geliyor gözümüzün önüne.

http://www.birtat.com.tr/urunlerimiz...ten_tohumu.htm

Bence en güzeli,hakiki keten tohumunu günlük olarak ya çiğneyerek yemek,ya da günlük olarak değirmende öğütüp kullanmak..
Sakın sakın..aktarlarda ne zaman öğütüldüğü belli olmayan keten tohumlarından almayın.

Düzenleyen pria : 11-04-2011 saat 19:39
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön