View Single Post
Eski 11-04-2011, 08:51   #274
mandalinci
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi recepağa Mesajı Göster
Herşey arkadaşımın Ankara"ya Sağlık kontrolüne gitmesiyle başladı.Kendisinde bulabildiği kadar değişik kaktüs almasını istedim .Pratiker"de Kaktüs olduğunu ama taşıma sorunu nedeniyle çok daha basit ve ucuz olanı mı?Yoksa taşıması zor ve geleneksel olanı mı ?diye sordu.Bende Geleneklerin dışına çıkalım dedim.Geldiğinde ise şaşırıp kaldım.Elinde minik bir paket üzerinde ise kaktüs tohumu ibaresi.Yapılacak olan artık yapılmalıydı.Bu noktadan sonra geri adım atmam.
İnternet ortamında araştırmalar yaptım.Yakınım da kimse yok,Tohumdan kaktüs yetiştiren.Velhasıl bende önce Akvaryumcudan quartz kum aldım.Tek tek Marketlerden Peynir kabı tabir edilen kutulardan buldum.Ev de bulunan şeffaf kutuları da ekleyince son darbe için biraz perlit ve torf hazırladı.Perlit torf ve kumu bir güzel harmanladım.Minik seralara azar azar bırakıp elimle düzenledim.Tohumları rastgele avcı misalı dağıttım.Tuzluk aracılığı ile de üstünü kapattım.Fıs fısla da bir güzel nemlendirip güneşi bol olarak dolaylı alan bir pencere kenarına bıraktım.Hemen hemen hergün nemlendirmek için fıs fıs kullandım ve havalandırdım.Sonuç ortada elimde 4 peynir kutusu,3 yuvarlak kutu,1 tane biberon kapağı ve 1 tane de Gaviscon ölçü kabı var.
Sizlerden ki ben daha yeniceyim Medet arıyorum.
1)Ben bu minikleri nasıl ve ne zaman saksıya veya teraryuma koyabilirim?
2)Hiç su vermedim ama hepsinin altında delik var.Ne zaman su vermem gerek?
3)Nasıl sökeceğim?(kendisi minik zor tutulur saksıya bırakmaya bırakılır da asıl dikerken yanlarından nasıl baskı yapılacak)
Sn. recepağa,

Forumda dolaşırken gönderinizi okudum. İnternette tohumdan kaktüs yetiştirme diye yazıp araştırınca ; hem sitemizde hem de www.kaktusrehberi.com adlı sitede derdinize derman olacak bilgiler bulunmakta diye düşünüyorum.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim, kaktüsleriniz büyüyünce bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön