View Single Post
Eski 10-04-2011, 19:48   #304
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi c e v i z 59 Mesajı Göster
merhaba sayın çamtepe ilgilendiginiz için teşekkürler 8*8 ektim fidan aralarını arasına şeftali diktim elma ve badem, sulama olarakta damlama sitemi kurcam araştırma içindeyim humik asiten bilgisi olan varsa beliyorum ...
Merhaba sayın Çamtepe Bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba sayın c e v i z 59

8*8 ekim fidanlarınızı alttan geniş taç oluşumu yapacak sıra aralığıdır, fidanlarınızı bu terbiye sistemine göre forme ediniz.

Ceviz fidanı sıra aralarına şeftali, elma ve badem dikimini yapmasaydınız iyi olurdu, ilk 5-8 yıl pek sorun yaşamazsınız, bu süreç sonrasında ister istemez ara ekim yaptığınız meyva fidanlarını kesmeniz veya yer değiştirmeniz gerekecek.

Ekimini yaptığınız meyva fidanlarını ayrı bir parsele almanız doğru olur, bu sene bırakın kalsınlar uyku döneminde kasım sonrası söküp sabit parseline alırsınız.

Humit asit:

Topraktaki organik maddelerin ana içeriği humustur.

Hümik asit ise humusun en aktif maddesidir.

Aşırı kimyasal gübre kullanımı humusun hızla tükenmesine neden olur, humus gübrelerin alınımını kolaylaştıran bir maddedir

Hümik asitler topraktan elde edilen ana bileşiklerdir. Hümik asit moleküllerine bağlı 60 ‘ı aşan farklı iz elementi, çeşitli canlı organizmaların kullanımına hazır olarak bulunmaktadır, en yüksek hümik ve fülvik asit oranı Leonarditte mevcuttur.

Kısaca Humik asit mükemmel doğal toprak düzenleyicidir, kullanın fidanlarınızın gelişimi için son derece yararlıdır.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön