View Single Post
Eski 09-04-2011, 23:44   #1534
Kasif
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-02-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kasif Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba,

Uzunca bir zamandır forumu takip ediyorum. Özellikle ceviz ve badem konularıyla ilgileniyorum ve ilgili konuların tümünü okudum. Kısmet olursa ben de kapama ceviz ve badem bahçesi kurmak isteyenlerdenim...

Ankara Kızılcahamam'da bir arkadaşıma ait 40 dönüm bir arazi var, çok uzun yıllardır işlenmiyor. Araziyi 120 dönüme çıkarmak da mümkün olabilir. Arazide tek tük meşe ve ardıç ağaçları var. Rakım 1300 metredir. Arazinin Kuzeyi ve kuzey doğusu bir tepe ile kapalı doğu ve güneyi ise çam ormanı ile kapalı. Batı ve güney batısı ise göz alabildiğine açık. Arazimiz güney batı yönünde hafif meyilli. Bölgede kış oldukça çetin ve karlıdır.

Bahsettiğim arazinin yakınında bana ait 5 dönüm bir arazi var bir parça daha korunaklı. Geçtiğimiz sonbaharda çeşitli meyve fidanları diktim geçtiğimiz hafta sonu baktığımda henüz hiçbiri patlamamıştı ancak donma kuruma belirtisi yoktu (minik zeytin fidanımız ile serviye benzeyen elwodiler hariç). Diktiğim ceviz ve badem fidanları da şimdilik sağlıklı görünüyor.

Henüz toprak analizi yaptırmadık. Sanırım bir iki haftaya yapılacak ancak öncelikle buradaki çok tecrübeli arkadaşlarımın görüşlerini almak istedim. Sizce burada bahsettiğim 40 ila 120 dönüm büyüklüğünde ticari bir ceviz yetiştiriciliğinden bahsedebilir miyiz? İlk bahar geç donları görülebileceğini sanıyorum, olursa da hangi çeşitleri araştırmamızı önerirsiniz? Son olarak da sık dikim mi yoksa ayrık dikim mi uygun görürsünüz?

Değerli zamanınız ve emeğiniz için teşekkür eder, saygı sunarım.
Merhaba arkadaşlar,

Özelden yazan bir arkadaşımız dışında yorum yapan olmadığı için sorumu hatırlatmak istedim. Ayırdığınız zamana teşekkürler...

Kasif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön