View Single Post
Eski 09-04-2011, 21:13   #14
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Aperatif, soslu çiğ karnıbahar.

Kokteyl, misafir ağırlarken yemek öncesi verilen aperatiflerde veya TV. karşısında yemesi hoş oluyor.

Ufacık bir karnıbaharı yıkayıp mümkün olduğunca bir lokmalık mini mini çiçeklere bölün. Dal dal olan bu parçaları kâğıt havlu üzerine alarak sularını emdirin.

Çukur bir kâse içine 4-5 çorba kaşığı dolusu suyu iyice süzülmüş yoğurt koyun (süzme yoğurt daha iyi oluyor) iyice dövülmüş sarımsak (4-5 diş) ilave ederek çırpın.
Üzerine bol kuru nane, kırmızı pul biber, çok az zeytinyağı ve bir çorba kaşığı da mayonez ilave ederek iyice halledin.

Saplarından tutarak aldığınız bu taze mini çiçek dallarını bu dip sosa iyice batırarak bir lokmada ağzınıza atın.
Bunu biliyorum ama sosu mayonezsiz yapıyorum, pişmişinden daha güzel oluyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön