View Single Post
Eski 09-04-2011, 21:07   #34
tugrulbaba
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-10-2010
Sayın uzaylı;

Şu sıralar elimdeki tohumları çimlendiriyorum. Yarın kısmetse bahçeye gideceğim. Malum Konyada kış uzun sürer. Şimdilik önümüzdeki sezon için hazırlık yapmaktayım.

Bugün tuumba satın aldım . Ufak tefek, az miktardaki su lüzumunda kullanmak için. Zaten henüz dalgıç ve jeneratör almadığım için bununla zaten az olan işleri halledebilirim. Hemde eskiyi anımsatması bakımından güzel bir alet bence.

Kuyuyu kontrol ettim geçenlerde. 110 metre olan kuyuda su seviyesi yaklaşık 50-70 cm. civarında. O kadar yükselmiş. Çevrede zaten benden başka kuyu vurduran yok. Tarlalar, bahçeler harap. Eken, buğdayını saçıyor, bir ekime bir de biçime geliyor. Onun dışında uğrayan yok. Tarlalar pancara da yazılmadığı için kimsenin umurunda değil. Varsa yoksa buğday.

Sarımsaklar dışında ıspanak ve soğan ekmiştim ıspanakların bir kısmında küçük hareketlenmeler gördüm başkada birşey yok.

Diktiğim fidanlarınsa gündönümünü görüp tutup tutmadığı hakkında yorumlarını yazabilirim. Şimdilik birşey söylemek için erken.

Bakalım yarın gidince neler yapabileceğime karar vereceğim ve uygulamaya koyacağım. Şu anda aklımda 1000 m2 sera kapatmak gibi bir fikir var. Hayırlısı olsun diyorum. Kısmetse ben de varım diyeceğim inşallah.

Bu arada bir rekor kırdım sanırım. Kaptan abimin gönderdiği altın çilek tohumlarını 6 günde çimlendirmeyi başardım. Normal şartlarda 18-20 günde çimlenirmiş. Eğer fidelerin herhangi bir sağlık problemi yaşamadığını görürsem nasıl bir yöntemle yaptığımı da açıklarım ilerleyen zamanlarda. Yoksa başkalarının vaktini çalmak olur.

Bu vesileyle Kaptan abime selam ve hürmetlerimi yolluyorum buradan. İnşallah mürüvvetini de görürüz çileklerin. (meyvelerini)

Herkese kolay gelsin, selamlar..

tugrulbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön