Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp
Mavi ladin tohumunun 1000 dane ağırlığı nedir? Merak ediyorum ve özellikle Sn. Selahattin Yılmaz (ziraat mühendisi'ne ) soruyorum.Acil cevap alabilir miyim?
|
1 kg Mavi ladin tohumunda 150.000 adet tohum var ancak piyasada adı geçen muhtelif mavi ladin tohumları var. Avrupadan gelen amerikadan gelen tohumlar var. Amerikadan gelen tohumların renk değişimi yapmadan mavi oluşumunu devem ettirdiği söyleniyor fakat avrupa tohumları açılma yapıyor.
Verdiğim rakamlara göre 1000 dane ağırlığı 6-7 gr arasında değişiyor bunu ekimini yapmışi tecrübeli insanlardan da buraya yazmadan önce teyit ettirdim. Fakat çimlenemede çimlenme yüzdesine göre yukardaki mesajlarda da geçtiği gibi bir kilogram tohum ekiminde 60-80 bin adet fide eldesi söz konusu. Tohum temini konusunda referans olarak ve bu işin duayenlerinden Abdullah bey
http://www.samilfidancilik.com olarak temin işlerini yapıyor ayrıca orada aşılı ladin fidanları da mevcut. Yok eğer bulamazsanız mesajınızı yenileyin istediğiniz miktar tohumu bulmaya çalışalım...