View Single Post
Eski 08-04-2011, 17:32   #135
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Bazen acaba yazdıklarım mı anlaşılmaz. Yoksa karşımdakinin argümanına uymadığı için anlamak mı istemiyor diye düşünüyorum.

Herkes siyanürlü altına karşı. İyi güzel. Ama nesine karşı. Altın medinciliğinin ormanı ve çevreya zarar vermesine mi, Bergamada'ki fıstık çamları gibi.

Madenin çıkarılmasına mı

Maden çıkarılırken siyanür kullanılmasına mı

Siyanürün çevreye sızması riskine mi.

Bütün bu soruları sürekli sordum kimseden debir tepki alamadım. Şu an eski Etibank işletmesi olan madenler ver siyanürle ayrıştırma yapıyorlar nasıl yaptıkları çevreye nasıl bir zarar verdiklerini merak eden de yok. Bu konuyu da defalarca belirttim.

Bunu üzerine eğer siyanürün koktrolsüzce çevreye zarar vermesine karşıysanız, bu zaten kentin ortasında yapılıyor dedim.

Kimse de buna karşı bir tepkiyi göremiyorum.

Maden çıkarılmasına mı karşısınız dedim. Altın da dahil bütün madenler çevreye zarar veriyorlar. Maden çkarmaya değil sadece altına karşıyız diyen bile olmadı.

Altın ayrıştırmanın tek yolu siyanürdür.

Maden çıkarılabilir ve çevreye zararına engel olunabilir. Her maden için söylüyorum bunu.
Benim için maden niteliğine değil çevreyi kirletmesine izin verilip verilmediğine göre farkediyor. Demir de altın da aynı.
Petrole de karşı çıkalım, o da çevreye zarar veriyor kömürde vs vs defalarca söyledim.

Karşı argüman diye bakmak yerine bu konuda, defalarca bu sözleri tekrarladığım halde bana sadece hakaret biçiminde cevaplar gelmesi ilginç..

Neler yaptığımla ilgili gayette cevap verebilirdim burada ama, yazanların tepki veriş biçimine bir bakar mısın? bir düşmanlık onlardan değilsem satılmışım vs düzeyinde bir söylem.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön