View Single Post
Eski 08-04-2011, 16:01   #538
kirazsever
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Foruma yeni üyeyim.Forumdaki bitki ile uğraşan herkese verimli ve kazançlı günler dilerim.Ben yeni emekli oldum ve marmara bölgesinde (Bilecik) 665 rakımlı bir arazide kiraz yetiştirmek istiyorum.Çevrede çokça kiraz üreticisi olduğundan toprak değerleri ve iklimi uygun diye düşünüyorum.Şimdilik 10 dönüm bir yerden Z0900 ile başlayacağım.Bu işte çok acemiyim dolayısı ile çevrem bana yardımcı olacak.Ancak çevremin tavsiyesi tarlaya öncelikle enderez dikip 2 yıl sonra bunları aşılamak.Aşılı fidanların bizim o bölgede verimli olmadığı hatta kuruduğunu söylüyorlar.Sebep ise fidan aşısının toprağın 5 cm.kadar üzerinde dikilme zorunluluğu olduğundan toprak altında kalan kök bölümünün yeterli gelmediği ve yandığı söyleniyor.(Sulama imkanı ancak taşıma su ile mümkün)Benim sorum şu:Fidanın yetişme zamanı ve maliyet faktörleri ile riskler karşılaştırıldığında hangisi yapılmalı? Z900'ün tozlayıcısı olarak ne dikilmeli? Bir de aynı arazide bir miktar zeytin dikmek istiyorum.Nasıl olur?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

kirazsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön