Maki01
maki01;781957]Sevgili menekse01,
Toprak karışımınız standart menekşe toprağı karışımlarından çok farklı ve bu malzemelerle tanışık olmayanlar için oldukca riskli. Özellikle hayvan gübrelerini kullanımı , çok güçlü olmayan menekşe köklerine zarar verebilir. Bahçe toprağı ve kum ne kadar uygun bilmiyorum. Menekşeler hafif ve havadar karışımlardan hoşlanır.
Sizin bu karışımı başarıyla kullandığınız menekşelerinizden de anlaşılıyor ancak genel olarak uygulanmasını önerebileceğim ve destekleyebileceğim bir karışım değil, bence oldukca riskli.
Birer ölçek kaliteli torf, perlit ve vermikulitten oluşan karışım risksiz ve dünya standartlarına uygun bir karışım.
Fitilli uygulamada ise torf oranını azaltıp perliti arttırmak gerekiyor. % 40 torf, % 40 perlit ve % 20 vermikulitten oluşan karışım fitilli sulama için ideal karışım olarak öneriliyor.[/QUOTE]
Sevgili Maki01 ;
Sana katılıyorum.Benim kullanmış oldugum malzemeler çok ağır geliyor fakat ben onlardan çok yanmış olanlarını 20/25 yıllık olanlarını kullanıyorum onlar artık fosilleşmiş yakıcı özelliigi gitmiş yinede çok az kullanıyorum .
Ben bunları denerken 3-4 tane deney menekşelerimde deniyorum.Eğer iiyi sonuç alrısam diğer menekşerlimdede deniyorum.Agır gelecegini bildigim için randuman verirse kullanıyorum,bu seneki kullandıgım harcım çürümüş hanımeli yapragı,maviselli ve sıgır-güvercin gübresi.Bunların hepsi yanmış çürümüş bitmiş vaziyetteydi,yakıcı özelligi yoktu.İlginç olanda koymuş oldugum toprak yarıya düşüyordu,yeniden saksılara toprak ilave ediyordum.Yani saksıkda bile suyu yiyince çürümeye devam ediyodu.
|