View Single Post
Eski 08-04-2011, 12:03   #931
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,327
Sayın mustafademir24,

İnşaat yapana Allah yardım eder sözü doğru.
Şöyle olmakta kanımca ; inşaata başladığınızda odaklanma öyle güçlü oluyorki, aslında yaradanın bizlere bahşettiği ama lazım değil diye devre dışı veya atıl duran tüm meziyetlerinizi devreye sokuyorsunuz. Örneğin normal zamanda 07.30 da uyanıyorken bu dönemlerde sabah gün ağarırken ayaktasınız. İşinize daha sıkı sarılıyorsunuz, paraya ihtiyaç olduğundan değil sadece, şevk artıyor. Tabiri caizse rölanti yüksek oluyor, bu da her zamankinden fazla iş halletmeniz demek oluyor... Ancak yüksek rölanti neticesi kayıp sadece yakıtta mı yoksa motorda da aşınma oluyormu onu bilemiyorum...

Bir yerden başlayacaksınız kurtuluşunuz yok göründüğü üzere, para hesabınız çok mühim, mesafe uzak gel git sizi sarsabilir, güveneceğiniz birine teslim olup, anahtar teslimi vermeniz iyi olabilir ( sayın Aziz Fayda'nın yazdıklarında bu hususta güzel önerileri vardı. Dönün onlara bakın bir daha.).
Hatırladığım kadarı ile arsanızın olduğu köyde taş boldu. Bulun düzgün bir usta yavaş yavaşda olsa taştan bir ev yapın derim. Yaşınız genç, doğrama ve tavanını da Kazım bey gibi ahşap yapın mutlaka.

Hayırlısı ne ise o olsun hakkınızda.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön