Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mihrican
Teşekkürler Menekşe 01 harcınızı ben de kullanacağım gerçekten ben de bilemiyorum güvercin gübresini nereden bulabilirim?
Bahsettiğim menekşelerimden birinin eski hali bu ; http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=8261
Sorun sadece yaşlı yapraklarda değil yeni çıkan yapraklarda bile sararma var ben de sararan yaprakları hep koparıyorum.Şimdiki hali; Yaprak kalmadı ama üzeri çiçek dolu. Ne sorunu var anlamıyorum, çiçekleri çok güzel, büyük büyük açıyor bu menekşemi çok seviyorum.
|
Sevigli Mihrican;
Benim anladığım kadarıyla hastalık değil.Güneş yanıgı ya da yıkayıp güneşe bırakılmış bir menekse.Korkulacak bir şey yok ilerki zamanlarda kendini kurtarabilir.Çicekleriniz çok güzel çiçek açımım bittikden sonra bol ışıklı yere koyun güneş ışıgına maruz kalmasın yapraklarda leke yapabilir.Korkacak bişey yok.Menekşen güçlü gözüküyor.İnşallah düzelir! acil şifalar!
Güvercin gübresini genelde eski binaların çatılarında bulabilirsin bir yerde satılmaz.Eger güevrcin gübresi bulamazsanız iyi yanmış eski fosilleşmiş sıgır gübresi olabilir.Çürümüş çiçek topragı.Bahçe topragınıda çok az ekleyebilirsizin!