View Single Post
Eski 08-04-2011, 01:26   #596
orcanöbekçi
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2007
Sevgili arkadaşlar,
Sayın Sarıcan hocamın peşine takıldıkgidiyoruz.Enzimler fermentasyonun süresinin dolmasını bekliyor.Bu esnada ben birbuçuk lt lik bir cola petinin içine bahçedeki zeytinin yapraklarından yarısına kadar doldurdum,su koydum,mayasını koydum.Şimdi fermentasyon bitince ne olacak? Yani bu sıvıyı nasıl değerlendirmek lazım.Bunu kendim kullanabilirmiyim,
içerek **** losyon olarak yoksa bu da gübre oldu haydi alın bitkilerim siz için mi olacak.
Ayrıca ayni işlemleri ayni ebattaki pette içine aloevera bitkisinin yapraklarını koyarak da yaptım.bunu nasıl değerlendirebilirim.
bir başka soru daha sormak istiyorum;gerçi yeri neresi kestiremedim ama buradan sormamda gübre bahsini işlediğimiz için sakınca görmedim.Bu gün zeytinyağı fabrikasından zeytin yağı alırken rica ettim iki çuvalda pirina aldım.Bunları mutlaka toprağa gömüp kompost yaptıktan sonramı kullanmalıyım,**** doğrudan toprağa karıştırsam topraktaki dengeyi bozarmıyım.Domates,biber dikeceğim yere karıştırmak istiyorum,kompost için vakit gerekir benimse şimdi çok vaktim yok,turizm sezonu açılıyor.Bu işlerle uğraşamıyabilirim.O yüzden dengeyi çok bozarsa bir kenara koyup bekletip kışa doğru işlem yapabilirim.Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön