View Single Post
Eski 07-04-2011, 23:28   #644
Emre Kuzu
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN Mesajı Göster
Sayın selenn, Mustafa bey ile böyle bir projede olmak tabi ki isterim ancak bu şimdilik çok güzel bir hayal olarak aklımızın bir tarafında duryor. Böyle bir işe kalkışırsak eğer sizlerden de yararlanabileceğimiz pek çok şey olacak.

İnatla mesemb aramaya devam ediyorum, conophytumlar, lithopslar ve de özellikle aradığım bir tür var ki tüm mesembler içinde en ender ve zor bulunanı ve bence mesembler içinde en değerlisi. Tohumlarına bile ulaşmak için çok uğraştım, malesef çok pahalı, tanesi 2 dolar civarı ve sınırlı sayıda alabiliyorsunuz. Sadece Güney Afrika'nın Little Karoo denen çok küçük bir alanında büyüyen bir mesemb. Tohumlarında büyük bir kısmı bu bölgede özel izinle toplanıyor. Seralarda bakımı çok zor, bildiğim kadarıyla dünya üzerinde yalnız bir ya da iki serada var. Bitki satışı hiç yok. Bir tane küçük bir fidesini bulmuştum o da açık artırmada 400 dolara yakın bir fiyatla satıldı. Benim tohumdan denemelerim ise 2 yıldır devam ediyor ancak şimdiye kadar başaramadım. Ta ki 1 ay önce ektiklerim çimleninceye kadar. 20 tane tohum şu anda çimlenmiş durumda ve özel ışık altında özel bir sıcaklıkta sabit tutuyorum. Adeta gözüm gibi bakıyorum. Sevgili Taner bey bile çok ısrarıma rağmen bu bitkinin büyümesinin çok zor olduğunu bana söylemişti. O yüzden ekemedi. Ben azmettim bu tohumları buldum ve ektim. Bakalım hayırlısı. Bu kadar methettikten sonra bitkinin adını söyleyeyim bari Muiria hortenseae. Resimlerine internetten bakabilirsiniz. Mumsu beyaz renkli çiçeği, belli belirsiz bir şekli, çiçeğini farklı bir yerden vermesi ile tarif edebilirim.

Sayın selenn yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Siz Almanya'da olduğunuz için sizden bir ricam olacak eğer oralardaki koleksiyonerlerden birine rastlarsanız veya serlara yolunuz düşerse Muiria hortenseae tohumu veya (olmaz da) canlı bitkisi var mı diye sorup bana bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Aradığınız bitkinin resimlerine bakıyorken bu siteye rastladım 10 adet tohumu 4 dolar 32 sente satıyorlar. Bu bitkide gayet ilginç (maşallah)
http://www.exotic-plants.de/seeds/su...-succulent.php

Eklenen Resimler

Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön