View Single Post
Eski 07-04-2011, 21:50   #173
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Yarın arkadaşıma gideceğim için haftasonu da hayvanlar telef olmasın diye icraata geçtim. Bahsettiğim büyük kovanın tabanına, evde kalan çok az kumu serdim. tüm kış ıslak bir şekilde torbada kalmış fındık kabukları çıktı kovadan. Onları da solucanları aldığım topraktan bir miktarla üstüne koydum. solucanları koyduğum,bolca çürük zeytin, yaprak vs li toprak karışımını da ekledim. solucanlarımı tek tek saymaya başladım. irili ufaklı 150 tane saydım. Daha da vardır küçük olanlardan. Bu toprak tabakasının üstüne de bugün iyice yıkayıp( tarım ilacı vs kalmasın diye) ince ince doğradığım karnabahar yapraklarını serdim. Aslında balkonda biraz çürütmeyi planlıyordum ama tazeyken bile feci kokuyorlar. Biraz kuru yaprak ve ezdiğim 2 yumurta kabuğu tozunu vs ekledim karnabahara. bir de; tüm kış balkonda saksının üstüne attığım çay poşetleri vardı. hatta küflenmişti bazıları. bunları da makasla keserek ekledim. poşetlerin kahverengi madde olacağını düşündüm. çaylar da epey kurumuştu. Üstünü de bolca toprakla örttüm. solucanları tek tek ayıkladığım toprak bu. elimde verdiği hisse göre aslında sanırım epey solucan gübreli bir toprak olmuş. Kendi gübrelerinde fazla yaşamazlar deniyor ama toprakla karışık olduğundan sorun olmaz diye düşündüm.altta ve üstte solucanlı 2 toprak tabakası ve arada bu karnabaharlı vs tabaka var. yeni çürümeye başlayacak bu tabaka sorun teşkil eder mi solucanlar açısından? toprağa gömebiliyoruz taze taze ama küçük kova ortamında ne olur bilmem. Kova ağzına kadar doldu. ara ara üstten toprak kaldırıp mutfak artığı koyacağım.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön