View Single Post
Eski 07-04-2011, 13:07   #641
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sariefe Mesajı Göster
Sayın AizoaceaeFAN, daha öncede söylediğim gibi mesembler pek ilgimi çekmiyor. Fakat sizin aradıklarınızı bulmanıza ve yeni türler edinmenize çok seviniyorum. Aynı şekilde çabalarınızı da takdir ediyorum.

Yeni bitkileriniz gerçekten çok farklı türler. Böyle bitkilerin Erzurum' da da olduklarını bilmek sevindirici. Umarım sağlıklı olarak geliştirir ve tohumlarını elde edebilirsiniz. Hayırlı olsun.
Sayın Sarıefe teşekkür ederim, Benimde kaktüsler mesembler kadar ilgimi çekmesede elimde onlarcası var. Bence sizde mutlaka mesemblerden edinmelisiniz, çeşitlilik çok güzel oluyor.
Farklı bitkiler bulmak çok zor, özellikle yurtdışıyla iletişimde saat problemi var ve tüm ülkelerde koleksiyoner ve sera sahiplerinin ingilizce bilmesi gerekiyor ki rahat iletişim kurabileyim. Bu bazen mümkün olmuyor. Elimden geldiğince yeni bitkiler getirmeye devam edeceğim. Çünkü gerçekten ileriye dönük güzel bir projem var ve bunun için aradığım bitkileri bulup en makul fiyatla almam lazım. Hele bunları bir de Erzurum'un iklim şatlarında bakmak var ki en çok o zorluyor beni. Ayak uyduramayanlara özel şartlar sağlıyorum bu da beni çok yoruyor ama sonuçları güzel olunca bu yorgunluğum hiç kalmıyor. İlginiz ve temennileriniz için çok teşekkürler.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön