Evet aynen oyle oldu meyvelitepe

Killi topragi adam edemeyince bu sebze bahcelerini kurduk, yerden hala otlari alinca tuttuk boylarini yukselttik, Icine koydurduguz toprak cim (lawn) topragiymis (o bahcivanin ayaklarini kiracaktim az daha

onu degistirip kendimiz mix yaptirdik. Bir tek havayi degistiremiyoruz, sikayet etmekten baska caremiz yok. Cok ama cok sicak bir iklim ustelik nemli ve oksijen orani az...
Kaolin'in arilara zarar vermeyen ve mayisboceklerini falan uzak tutan bir urun oldugunu okumustum ama sicakla basetme etkisini (ozellikle domatesler icin) bilmiyordum, arastirayim. Yapraklarin isinmasini falan engelliyor ama polen icin ne diyor bulmam lazim.
Arilari bulsam koloniler halinde baglayacagim bahceye ama ortada yok keratalar. Saksilara cicek tohumu ekip, sebzelerin aralarina yerlestirdim belki gelirler diye...
Burada en agirima giden Gelincik cicegi ile semizotu tohumu almak oldu. Yahu benim memleketimde ikisinden istemedigin kadar var! Ikiside henuz cikmadi daha, saksilarda bekliyorlar. Gec kalmis olabilirim.
Biberlerim gecen butun bir yil taaa ki Aralik ayina kadar biber yapti. Bakalim bu yil nasil olacak...
Ebru