View Single Post
Eski 06-04-2011, 16:51   #133
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
"Niye seviye düşüreyim. "

"Sakın cehaleti korumaya kalkmayın!! "

Cümleler size ait, bilmem ki niye düşüresiniz?

Ben de ülkemin eğitim öğretim almış insanlarında, vahim bir biçimde, tek yönlü, şartlanmış, kısıtlı bir bakış açısı oluştuğunu, bunu kırmak yerine kendilerinden farklı görüşleri hazmedemeyip saldırganlaştıklarını söyledim. Cehaletin başka yüzü oluyor yani.

Malum burada bana satılmış deyip sonra da özür dilemeyenler de var. Bu tek başına kötü de, kimsenin "yok artık bu kadar da hakaret olmaz" dememiş olması benim de ilgimi çekiyor. Ha, ben çok mu meraklıyım birileri beni desteklesin diye. Dünya karşıma gelse, savunduğum doğru olduğuna inanıyorsam, tek başıma da dururum.

Cehaleti koruduğuma dair elinizde bir argümanınız yoksa boşa bu konuda polemiği sürdürüyorsunuz. Eğitimlilerinlerin cehaletinden sözediyorum ben. Kendilerine dikte edilmiş argümanı sorgulamadan doğru kabul edenlerin cehaleti.

Cevap alamadığım sorular benim de var. Bütün madenler çevreyi kirletiyor da, neden sadece altın madenciliği konusunda itiraz ediliyor?

Daha önce defalarca örneklediğim, siyanür de kullanılan madenler var, neden kimse ya bunlar da nesi diye tek cümle yazmamış. Bana altın lobicisi gibi cümleleler sarfedip işin içinden sıyrılmayı denemiş.

Çevreye zarar veren madenlere mi karşıyız, maden çıkarımının çevreye zarar vermesine mi karşıyız? Aslında biz, bizden başka şeyler söyleyenlere mi karşıyız?

Tek boyutlu bakış açımıza ters geldiği için mi itiraz ediyoruz? Hemen bir milliyetçi kalkanın arkasına geçip onuncu yıl marşları söylüyoruz.

Açıklamalarımda herhangi bir çelişki yok, gayet net. Sadece sizin söyleminizle örtüşmüyor. Bu size çelişki olarak görünüyor.

Evet ülkede altın işlemeciliği çok büyük bir hızla ilerliyor. Dünya altın konseyinin beyanıdır.

Bu ve bütün platfromlarda çevreye bakışım aynıdır. Bana itiraz edenlere gösterdiğim örnekler tepkisizlikleriyle bu itirazı sürdürenlerin çevreye bakışında farklılık olduğunu düşünüyorum.

Evet altını olan kuralı koyuyor. AP üyesi ülkelerde altın var kuralları onlar koyuyorlar. Bizde yok biz boyun eğiyoruz.

Tüm kuralları kabullenmek zorunda değiliz, bundan da vahimi boyun eğiyoruz bu kuralları koyanlara.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön