View Single Post
Eski 09-08-2005, 20:22   #2
Erkan Aktaşgül
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Soruyu soran arkadaş ciddi bir yaramıza dokunmuş

Ne yazık ki bonsai sevenler olarak en çok sıkıntı çektiğimiz noktaların başında bu husus geliyor. Bilgi, daha doğrusu teorik bilgi eksikliğini internetteki yabancı kaynakları Türkçeleştirerek gidermeye çalışsak da materyal/malzeme konusunda büyük sıkıntı çekiyoruz. Ne özel olarak bonsai mantığıyla üretilmiş ağaçlara ulaşabiliyoruz, ne de özel budama makasları, toprak, saksılar ya da aliminyum tel gibi malzemelere ulaşabiliyoruz. Ve bunlara bulduğumuz çözümler akadama yerine akvaryum kumu, özel aliminyum tel yerine hırdavatçılardaki teller vs. oluyor ki ancak bu ürünlerin orijinallerini görünce farkı anlayabiliyorsunuz.

Türkiye'de Bonsai merkezli bir işletme var mı bilmiyorum ama bazı büyük fidanlıklardaki heveslilerin konuyla 'ekstradan' ilgilendiklerini biliyorum. Ayrıca, örneğin Yalova'daki Karaca Arboretum'da sergilenen bonsailer (görünüşleri gerçekten çok hoş olanlar var) olduğunu da söylemem gerekiyor ki eminim bu tip merkezlerde 'gizli' hevesli şahıslar ya da tüccarlar vardır. Sonuçta bu da bir arz-talep meselesi ve biz talep etmedikçe kimsenin arz edeceği de yok. Sayısı giderek artan bonsai severler seslerini duyurabildiklerinde, bu konunun ekonomik değerini farkedenler de çıkacaktır elbette diye düşünüyorum. Hevesliler ümitlerini yitirmesinler, ben umutluyum

Son olarak bir adres vereyim. İzmir'de olduğunu duyduğum bir bonsaici var. Burayı (eğer gerçekten varsa) görmeyi çok istiyorum. Meraklılar için adresini veriyorum.

Sevgiyle kalın...

Otazca Bonsai San.Ltd.Şti.
0232 782 18 70 - Menderes/İZMİR

Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön