View Single Post
Eski 05-04-2011, 15:04   #66
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Ortancanın Ankara'da yetişmediği konusunda sizlere katılmıyorum. Daha önce de yazmıştım. Biri Tunalıhilmi ile Kennedy'nin kesiştiği yerdeki çiçekçinin ön ve yan tarafında, diğeri Şimşek sokakta bir apartmanın önünde saksılarda bulunan ortancaları 2 yıldır izliyorum. Kışın açıktalar, bahar sonu yaz gibi de pıtrak pıtrak çiçek içinde oluyorlar. Çiçekçiyle konuştuğumda özel hiç birşey yapmadıklarınıi kendi halinde bıraktıklarını söylemişti. Hatta her iki yerdeki saksılar yazın güneş gören konumdalar. Alışmışlar ortama. Şu anda da gayet iyi durumdalar, her iki yerdeki bitkiler yaprak çıkartıyor..

Haa, bana kendi ortancamı ne yaptığımı sorarsanız; kışın kuzeye bakan balkonumda açıkta ama don tehlikesi olabilecek (ki bu yıl çok fazla soğuk görmedik) dönemde delikler açtığım bir poşetle saksının üzerini kapatarak korumaya çalıştım. Yalnız kış başında dışarda kalacak tüm bitkilerin topraklarını yaprak ve samanla malçlama yapmıştım. İşe yaramış görünüyor. Çiçek durumu nasıl olacak, bu yıl göreceğim ben de.

Kuzey balkonda clematis, kır menekşesi, frenk üzümü, goji berry, nane, roka (bir ara dondu ama hemen yeni yapraklar çıkarttı), hedera, rubus illecebrosus, helleborus, lysimachia nummularia, tabii ki kasımpatılar ve hatta gallalarım (kışın sulayıp neredeyse çürümelerine neden oluyordum, yumrulardan birinin bir bölümünü keserek kurtarabildim) bahara zararsız girdiler.

Diğer bitkilerim güneye bakan kapalı balkonda, kış güneşiyle keyif yaparak soğukları atlattılar.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön