Alıntı:
Arkadaşlar size sentetik malzemeler ve minerallerin artık toprak florası için yabancı ve tanınmazlık sürecenin bittiğine dair görüşlerimi sunmak bu alandaki tabularında yıkıldığının bilgilerini paylaşmak istiyorum.
Bu bilgileri açıklarkende bir ilke de imza atmış olacağım, insan oğlunun doğal yöntemleri birakıp sentetik kimyasallara bel bağladıktan sonra toprak florasıda, bu sentetik (yapay) maddelerin insanlar tarafından bol miktarda kullanılmasının ardından toprak içi organik minerallerin tükenmesi ilede toprak canlıların arasında yeni tür mikro canlıların bu yapay maddelerle beslenenerek türlerinin evrimleştiğini kabullenmemek bence biraz saflık olacaktır.
Her ne kadar doğallık düşüncelerine özlem duysak da artık bu yapay ve sentetikler yaşantımız içinde yerlerini aldılar, kullanımında hep endişelerimiz olsada mikro organizmalar dünyasındaki canlılar arasında sentetikleri parçalayanlarıda düşünmek zorunluluğu hasıl oldu.
Çünkü kimyasal gübrelerle besliyerek çoğalttıktan sonra aç bırakırsak, topraktan çıkarak bizden haklarını isteyeceklerdir, topraktan çıktıktan sonrada onları duyurmak zor olacağından daha fazla kimyasal ve zehir kullanmak zorunda kalacağımız gün gibi aşikardır.
|
Bu yazıyı görmeden ceviz yaprağını komposta koymayın demişim.
Bu imza attığınız ilk gerçekten çok ilginç geldi.
Bir hayli gözlem ve deney yapmış olmalısınız. Söz gelimi, hangi yeni tür mikro canlıları tesbit ettiniz ve ne gibi yapay maddeleri tüketiyorlar, sonunda ne oluyor?
Aç bırakırsak (
herhalde yeni yapay madde vermezsek oluyor bu) topraktan çıkıp bizlere ne yaparlar (
bilim kurgu filimleri geldi birden gözümün önüne)? Daha fazla kimyasal ve zehir kullanırsak bu yeni canlıları daha da beslemiş olmaz mıyız?