Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody
Arkadaşlar size sentetik malzemeler ve minerallerin artık toprak florası için yabancı ve tanınmazlık sürecenin bittiğine dair görüşlerimi sunmak bu alandaki tabularında yıkıldığının bilgilerini paylaşmak istiyorum.
Bu bilgileri açıklarkende bir ilke de imza atmış olacağım, insan oğlunun doğal yöntemleri birakıp sentetik kimyasallara bel bağladıktan sonra toprak florasıda, bu sentetik (yapay) maddelerin insanlar tarafından bol miktarda kullanılmasının ardından toprak içi organik minerallerin tükenmesi ilede toprak canlıların arasında yeni tür mikro canlıların bu yapay maddelerle beslenenerek türlerinin evrimleştiğini kabullenmemek bence biraz saflık olacaktır.
Her ne kadar doğallık düşüncelerine özlem duysak da artık bu yapay ve sentetikler yaşantımız içinde yerlerini aldılar, kullanımında hep endişelerimiz olsada mikro organizmalar dünyasındaki canlılar arasında sentetikleri parçalayanlarıda düşünmek zorunluluğu hasıl oldu.
Çünkü kimyasal gübrelerle besliyerek çoğalttıktan sonra aç bırakırsak, topraktan çıkarak bizden haklarını isteyeceklerdir, topraktan çıktıktan sonrada onları duyurmak zor olacağından daha fazla kimyasal ve zehir kullanmak zorunda kalacağımız gün gibi aşikardır.
Sonuç olarak sözümü bağlarken mdf nin bulaşık olduğu sentetikler vede gazete kağıdının mürekkebi katacağımız kompostta bu yeni türeyen mikro canlılara besin maddesi olarak parçalanacaktır, burada benim endişelerimi ortadan kaldıran bir oluşumla çeşitliliğin insanlar tarafından sağlanmış olmasıdır, bu görüşler aykırı olarak görülsede yaşadığımız süreçte inkar ederek yaşayamayız.
|
Cevabınızın elle tutulur yanı yok.
Toprağa organik madde kazandıralım diye turşuları bile gömün, doğal halini kazansın diye yüzlerce mesaj yazın sonra da plastiklere, mürekkeplere zarasız gözüyle bakın.
Burada sizin deyiminizle sentetik veya diğer başka kimyasal yiyen mikroorganizmalara besin üretmiyoruz, toprak iyileştiricisi bir gübre üretiyoruz.
Haydi bakayım vereyim elinize naylonları da kompost yapın onları, iyice bozunsunlar bir güzel bitki besini olsunlar. MDF de kullanılan yapıştıcılar plastik türevi. İçine konulan sentetik yongalar da öyle. Naylonu, plastiği kompostlaştırmazsanız hatırım kalır.
Mürekkebi de katın ki içindeki maddeler komposta karışsın. Aslında kompost ta yapmayın mürekkebi sulandırıp bitki dibine dökün. Matbaa kimyasallarının kanserojenliği, zehirliliği hiç önemli değil tabii. Ne kompostu bozarlar ne de toprağı, üstelik sizin bahsettiğiniz şu ne idüğü belirsiz mikroorganizmaları beslerler ne güzel.
Daha önce söyledim mi bilmiyorum kompost üretcisiyim diye. Ben profesyonel kompost üreticisiyim. Hep Yeşil markasıyla da ruhsatlı ve tescilli bir ürün üretiyoruz. Üstelik de açık sistemde de üretmiyoruz kompostu. Kapalı sistemde üretiyoruz. İsteyenlere de kapalı kompost sitemi kuruyoruz.
Yani tonlarca kompost üretiyoruz, kompost çayı yapıyoruz. Kompost yapısına giren mürekkebin kompostu bozmayacağını, içinde kesinlikle bulunmaması gereken ağır metaller yönünden değerleri değiştirmeyeceği ve hala organik gübre vasfını kaybetmeyeceği, içerdiği yararlı mikroorganizmaların yaşamaya devam edeceğini hangi bilimsel verilere ve hangi uzmanlığa dayanarak açıklayacağınızı merakla bilmek istiyorum.
Bitkiye fitotoksitesi olmayacağını, toprağın yapısını da bozmayacağını ayrıca kanıtlamanızı rica ediyorum. Bir ilke imza atarken bilimsel dayanaklarınız da elbette mevcuttur. Hatta deneme sonuçlarınızı raporlarınızla görmek isteriz.
Cevizin allelopatik etkileri yüzünden toprakların korunması için devlet ne yapıyor gibi enteresan sorular soran birisinin yaptığı bu değerlendirmeyi anlamak güç.
Laf kalabalığı değil bilimsel cevaplar vermenizi rica ederim.