View Single Post
Eski 05-04-2011, 11:07   #62
nurguldk
Ağaç Dostu
 
nurguldk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2009
Şehir: ankara-gölbaşı
Mesajlar: 714
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi csydn Mesajı Göster
Abelia ben de aldım bu yıl, henüz bahçeye yerleştiremedim saksıda..!

Leylak ve Alev Ağacı sevmez misiniz, geçen yıl diktim, baharda uyanışları çok güzel, hele Alev, kırmızı kırmızı sürgünler veriyor..! Berberis çok güzel diriliyor o'nun yaprakları da kırmızı..!
Bunlar bizim bahçede bulunan türler hatta epey büyükler ) Ne yazık ki Berberis merdiven kenarlarında ve bahçe girişinde olduğundan dikenleri kızıma epey bir zarar verdi ( merdivenlerde tutunmaya çalışırken) O nedenle sürekli dipten buduyoruz. Bu sene artık bize küsmüş gibi görünüyor.
Yasemin konusunda sizi takip ediyorum Pervane çiçekliyi denemek daha gerçeğe yakın olacak bu durumda

Sayın Hasancihad;
Bilgiler için teşekkür ederim. Ben bazı türlerin Ankara için dayanıklılık sınırında hatta sınırın altında olduğunun farkındayım. Ancak bazı koruma yöntemlerini (yosun gübreleri, malçlama, hatta gerekenlerin gövdesine pat pat naylon) denemek istiyorum.

Söylediğiniz gibi toprağımız bölge itibariyle alkalin, Biz her sene yanmış gübre getirip toprağa karıştırıyoruz. Ayrıca bu sene Kükürt de uygulayacağım.

Ortancalar Ankara'da saksıda dışarıda olmuyor kesinlikle..Denedim )
Ancak ortanca donlara, bahçe toprağında çok dayanıklı yalnız budanıp malçlandığı takdirde.. Kaldı ki Almanya'da ve bir çok soğuk Avrupa ikliminde kolaylıkla yetişiyor.

Kartopu da çok uygun Ankaraya ancak benim isteğim bahçedeki çiçeklilerin bir kısmının tüm yaz çiçekli kalması

Sayın k_donmez,
Aubrieta konusunda da sizi takip ediyorum. Tohumları ektim.Çimlenmeler başladı. Hatta fidesi de satılıyor karşıyakada. Sizin deyiminizle Ankara için biçilmiş kaftan

nurguldk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön