View Single Post
Eski 05-04-2011, 10:50   #806
Ayşe Yıldız
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Ben şunu merak ediyorum? Organik olsun diye topraklarımıza koyduğumuz mutfak artıkları gerçekten doğal mı? Onların yetişmelerinde kullanılan ilaçlar nedeniyle doğallıkları korunuyor mu? Mesela şuan ağaçlar uyanıyor ve ilaçlamalar başlamış durumda. ( Mesela göktaş, çiçek tutturması için ilaçlar, kurt ilaçları, meyvelerin irileşmesi için verilen ilaçlar, böcekler için verilen ilaçlar,...vs)

Şimdi biz kompost yapıyoruz belki ama ne kadar organik oluyor. Bu kadar ilaca maruz lakmış bitkilerle, toprakla, havayla. Biz ne kadar, en doğalını yakalayabiliriz.
Atıyorum; Ayşe'nin, Mehmet'in yaptığı kompost. İçerisine talaş, mürekkepsiz kağıt, ...vs atmadan bitki ve ağaç parçalarıyla doğal bir kompost yapabiliyor mu? Yoksa kendimizi mi kandırıyoruz.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön