View Single Post
Eski 05-04-2011, 07:32   #803
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Yapay (sentetik) malzemelerin ayrışmasına dair.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Plastik saksıda bitkiyi sadece yetiştiriyoruz. Kompost ise bir bitki besini ve daha da doğrusu toprak şartlandırıcısı. İçine karıştıracağınız sentetik bir malzeme bitkiye besin, toprağa şifa olmaz.

Kompostun oluşabilmesi için yeşil ve kahverengi organik malzemeler kullanırsınız, bunların içinde sentetik malzemeler ve kimyasallar bulunmaz. Örneğin kağıt komposta kahverengi malzeme olarak girer ama mürekkepten dolayı gazete kağıdı kullanmayız.
Arkadaşlar size sentetik malzemeler ve minerallerin artık toprak florası için yabancı ve tanınmazlık sürecenin bittiğine dair görüşlerimi sunmak bu alandaki tabularında yıkıldığının bilgilerini paylaşmak istiyorum.

Bu bilgileri açıklarkende bir ilke de imza atmış olacağım, insan oğlunun doğal yöntemleri birakıp sentetik kimyasallara bel bağladıktan sonra toprak florasıda, bu sentetik (yapay) maddelerin insanlar tarafından bol miktarda kullanılmasının ardından toprak içi organik minerallerin tükenmesi ilede toprak canlıların arasında yeni tür mikro canlıların bu yapay maddelerle beslenenerek türlerinin evrimleştiğini kabullenmemek bence biraz saflık olacaktır.

Her ne kadar doğallık düşüncelerine özlem duysak da artık bu yapay ve sentetikler yaşantımız içinde yerlerini aldılar, kullanımında hep endişelerimiz olsada mikro organizmalar dünyasındaki canlılar arasında sentetikleri parçalayanlarıda düşünmek zorunluluğu hasıl oldu.

Çünkü kimyasal gübrelerle besliyerek çoğalttıktan sonra aç bırakırsak, topraktan çıkarak bizden haklarını isteyeceklerdir, topraktan çıktıktan sonrada onları duyurmak zor olacağından daha fazla kimyasal ve zehir kullanmak zorunda kalacağımız gün gibi aşikardır.

Sonuç olarak sözümü bağlarken mdf nin bulaşık olduğu sentetikler vede gazete kağıdının mürekkebi katacağımız kompostta bu yeni türeyen mikro canlılara besin maddesi olarak parçalanacaktır, burada benim endişelerimi ortadan kaldıran bir oluşumla çeşitliliğin insanlar tarafından sağlanmış olmasıdır, bu görüşler aykırı olarak görülsede yaşadığımız süreçte inkar ederek yaşayamayız.


Düzenleyen epsody : 05-04-2011 saat 10:28
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön