View Single Post
Eski 03-04-2011, 21:34   #20
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Uysal Mesajı Göster
Bunlar bizim özel hedeflerimiz olur...
Genel hedefler için büyük düşünmek gerekiyor.

Belki İl bazında projeler üretilebilir. Ar_Ge yoluyla ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürülebilir.

Temiz üretim ve yenilikler yoluyla İl'de Ülkemizde ve hatta ötesinde Dünya çapında fark yaratacak projeler geliştirilebilir.

Dünya Bankası tarafından verilen fonlardan yararlanılabilir.

Örneğin şu yapılabilir.

Karabük İlinde yetişen sebze ve meyve tohumları _ kurulan bir öğrenci ekibi tarafından_ çevre köylerden toplanabilir.
Bir tohum bankası kurulabilir.

Ağaçlar. net tohum için kampanyaya katılabilir.
.......
Belediye ile işbirliği yapılarak;
park ve bahçelerde kesilen çimler bir geniş alanda toplanır. (Belediyeler bunları çöpe atıyor)
Bir harfiyatcı dan yardım alınarak, çevredeki çobanlarla işbirliği yapılarak ahır gübresi getirtilebilir,
Bir kaç esnaftan yardım alınarak malç için örtü _ siyah naylon_ bulunabilir.

Kompostu zenginleştirmek için;

çevrede bulunan yabani otlarla ya da evlerden getirilen sebze atıklarıyla desteklenebilir.

Öğrencilerin eldiven ile topladığı ısırgan otları 100 er lt. lik (çevreden parasız bulunabilir) eski plastik bidonlara yarıya kadar doğranarak su ilave edilerek; kompostun üzeriene serpilir. (Potasyum olarak çok zengindir.)

Ya da,
Sevgili doğasever (yardım edeceğini söyledi) üzerine EMA spreylenebilir.

Kompotsun karışımı için yine bir esnafın iş makinasından yararlanılabilir.

Ortaya oldukça büyük ve harika bir kompost çıkartılabilir.

Bu kompost evlerin, sitelerin bahçelerinde yükseltilmiş yastıklarda kullanılmak üzere;

kompost çayı da yapılabilir ve döner sermaye gibi kullanılabilir.

Böylece ekonomik ve sosyal fayda sağlayacak, Dünya çapında rekabet gücü olan bir proje geliştirlerek eylem planı yapılabilir.

Sanırım bu İşbirliği Ağları ve platformları Prejelerine ( İŞBAP) çok uygun bir çalışma olurdu.

Arkadaşlar da İl Yenilik Platformları Projelerine yardımcı olacak öneri getireceklerdir.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön