View Single Post
Eski 02-04-2011, 07:08   #145
ayhan74
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2010
Topraksız tarım sevdası 2011 başladı.

Sevgili arkadaşlar;
2011 topraksız tarım heyecanım mevcut sistemleri biraz daha geliştirerek başladı. Sistemleri güneşi daha iyi göreceklerini düşünerek balkonumun ön tarafına yerleştirdim. Geçen yıl kurmuş olduğum atık su borularından yapılmış olan sistemleri kullanıyorum. Fakat geçen yıl su tankı olarak 20 litrelik kovaları kullanmıştım. Yaptığım ölçümlerde ve takiplerde anladımki su tankı ufak geldiği için suyun EC ve PH değerleri çok çabuk bozuluyor(3 saat) ve bitkiler beslenmeyi durduruyordu. Yani ben işten eve gelinceye kadar ki süre içerisinde bitkiler beslenemiyordu. Su tankını büyüterek bu problemi halledeceğimi düşündüm ve 70 litrelik çöp kovalarından satın aldım.

Marul sistemi yaklaşık bir haftadır sorunsuz çalışıyor. Su tankı büyüdüğü için suyun EC ve PH değerleri de ertesi gün aynı saatlere kadar çok fazla bozulmadan kalabiliyor. Tabi şimdilik fideler ufak olduğu için sorun yok gibi. Ama bir kaç hafta sonra fideler büyüdüğünde suyun değerleri daha hızlı bozulacaktır. Besin eriyiği olarak Sayın Kudret TEZEL'den geçen yıl aldığım üçlü sistemi kullanıyorum. Hava ve su pompası 15 dk. çalışma, 30 dk. dinlenme periyotları ile çalışıyor.

Çilek sistemini de marulların üst tarafına geçen yıl yaptığım gibi tavandan asarak kurdum. Sistem şimdilik sorunsuz çalışıyor. Sayın gilaburu'dan sipariş verdiğim yediveren cinsi çilek fidelerimi beklemekteyim. Umarım geçen yıl ki gibi kırmızı örümcek denen bela ile karşılaşmam ve biraz çilek yeriz

Herkese çalışmalarında başarılar dilerim. Bol hasatlar.

Eklenen Resimler

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön