View Single Post
Eski 01-04-2011, 09:47   #417
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Marmara Forum Bauhaustan aldıklarım.

Özel bir işim nedeniyle sadece gündüz saatlerinde bulunmak amacıyla gittiğim İstanbul'da 31 Mart tarihinde açılan Marmara Forum Bauhausta gezdim ve Taner beyin serasından geldiğini bildiğim aşağıdaki kaktüslerden aldım.

Kartüslerin bir tanesinde açmış ve açmamış iki tomurcuk var. Diğerinde ise çiçek tomurcuğu olduğunu düşündüğüm kırmızımsı bir oluşum var.

Name:  IMG_6492.jpg
Views: 1540
Size:  36.3 KB

Çiçek ve

Name:  IMG_6496.jpg
Views: 1528
Size:  66.6 KB

Genel görünüm. Yukarıdaki kaktüs ismi sayın mrmusti tarafından Stenocactus (Echinofossulocactus) olarak belirtildi. Alt tür olarak araştırdım ancak tam benzerini görsellerden bulamadım.

Alt kısımda büyüyen dört adet diken ve yukarıya doğru büyüyen kalın beşinci diken nedeniyle görsellerde Stenocactus Tricuspidatus veya Stenocactus Pentacanthus a benzettim. Penta nın latince beş anlamına gelmesi nedeniyle bu isim daha uygun gibi geldi bana.

Burada ise benzeri Stenocactus phyllacanthus, Stenocactus tricuspidatus or Echinofossulocactus tricuspidatus olarak isimlendiriliyor.

Name:  IMG_6501.jpg
Views: 1493
Size:  44.3 KB

Tomurcuk oluşumu (?) ve

Name:  IMG_6504.jpg
Views: 1721
Size:  67.6 KB

Genel görünüm.

Üstteki iki kaktüsün ismini yapmış olduğum araştırmada yanılma payı olmakla birlikte Tephrocactus sphaericus olarak internetteki görsellerden tespit ettim. Opuntia benzeri bir tür olarak düşünmüştüm. Sayın mrmusti tarafından bu kaktüsün ismi Tunilla chilensis olarak belirtildi.
Yalnız görsellerden yaptığım kontrollerde yukarıdaki kaktüsle aynı tür olanlar için her iki isminde kullanıldığını gördüm.

Düzenleyen skaraca : 04-04-2011 saat 13:45 Neden: İsim ekleme
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön