View Single Post
Eski 22-02-2007, 15:43   #11
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Bende bir bilene sorayım bir de ondan fikrini alayım dedim.

Sayın Mine Pakkaner hanım,

bu konuda çok fikrim belki de bilgim var ancak çok çaresizim. Sorunum pamukçuklar sorum ise en sistematik vede "kısmen" kesin çözüm bu nebatat düşmanlarında neyi tavsiye edeceğinizdir. Sayın fmt79 buralarda olsa onun fikrini de almak isterdim. malum elimdeki miktar düşünülünce %70 bir i-Prop-OH çözeltisi bir elimde diğerinde suluboya fırçası ile artık kontrol edemiyorum sulama suyuna koyacağım vede bitkinin özsuyuna geçecek bir sistematik insecticide, sizin tavsiyeniz hangisi. sorunlu bitkilerim phalaenopsis ordan Heliconialarıma vede sterlizia larıma sarmış durumda. şimdilik etoburlar vakur duruyorlar. elimde bir dizi zirai ilaç var ancak ayda bir yine kıyıda kalmış bir meredin populasyonunu gözümden kaçarcasına artırması sinirlerimi geriyor. şu etapda çökertme korkumdan tam bir kaplayıcı ilaçlama yoluna da gidemiyorum.

bu haşarat kısmende diğer eski bildik insecticidelere de resistent görünüyorlar. bir tek alkola diretemiyorlar.
akıl vermek kolay ama forum da görsün ki çok şey bilip yazanlardan olan benim dahi sorunlarım oluyor.
yardımlarınızı bekliyorum. biliyorum bu konu forumun binbir yerinde geçmiş, sorulmuş, cevaplanmış, ancak ben yinede burdan doğrudan bir bilene sormak istedim "tekrardan"
şimdiden teşekkürler

saygılar

Düzenleyen praecox : 22-02-2007 saat 15:45 Neden: ek
praecox Çevrimdışı   Başa Dön