Alıntı:

| 
					Orijinal Mesaj Sahibi Tura  Sayın  Soberman
 Bizim  burada   tahinli  dediğimiz  bir  çörek  yapılır.  Normal  pide  hamuru  ile   tahini  defalarca  yoğururlar. Tepsilerde  fırınlarda  pişrirler.  Özellikle  ramazanda her  fırın yapar. İçerisine  ceviz  kattıkları da  olur.  İsteyen  bunu  çörek  olarak  yedikleri  gibi  isteyen  şeker  şerbetine  yatırıp tatlı  olarak da  tüketir.  Çok  güzel  olur.
 Elazığ  yöresinde  de  yağlı  olarak  yaparlar. 250  gr.  tereyağını   1  kilo  hamura  iyiyce  yoğurarak  yedirirler. Bir kaç  saat  bekletip   pide  yaparlar.
 Has un  dediğiniz  acaba  kendi  öğüttürdüğünüz  un mudur.  Acaba  siz   hep  Çorum  yöresi  unlarını mı  kulanıyorsunuz.  Ya da   tercih  ettiğiniz   bir  buğday  çeşiti  var mı? Onun  ununu mu  kullanırsınız.
 | 

Bahsettiğiniz tahinli çöreğin detaylı tarifini alabilirseniz uygulayıp yöresel tariflere koymak isterim. En azından kayıt tutmuş oluruz.
Buğday konusunda araştırmalarım devam ediyor. Maalesef test imkanım olmadığı için kulaktan dolma bilgilerle ya da soruşturarak neticeye varmaya çalışıyorum. İşin ilginci bu işi yapan arkadaşlarımın kendilerine farklı buğday, satmak için farklı buğday yetiştirmeleri. Şu an kullandığım buğday Erzurum yöresine ait. Yöre yöre değerlendirmeye çalışıyorum.
Sonuçlarını da tasnif edebilirsem (çok zor bir konu, tamamen AB destekli proje olarak alınmalı ve akademik bir çalışma yürütülmeli) paylaşmayı düşünüyorum.
	Alıntı:

| 
					Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan  Bu gün karadeğirmen unu elimize ulaştı. Akşam eve gidildiğinde ilk testten geçecek. Umarız yüksek besin değerli unu, kalitesi yüksek, yenebilir bir ekmek haline getirebiliriz   | 

Bazı konuları yazmak çok zor. Aynı tarifi farklı unlarla uyguladığınızda ortaya çıkan ürün çok değişik olabiliyor. Hatta değişik unlarla bir yapıyı elde etmek için kıvranırken, bakıyorsunuz bir unda kendi kendine ortaya çıkıveriyor. Bu da sizin için tam bir sürpriz oluyor.
Almış olduğunuz unda hem dokunun, hem de lezzetin ne denli değiştiğini mutlaka fark edeceksiniz. Bu farkı ortaya çıkarmak için de ya yoğrulmayan ekmek, ya da yavaşlatılmış mayalandırmalı ekmek öneriyorum. Çünkü bizim köylerimizde uygulanan yöntemler bunlar, köy ekmeği olarak damağımız bu tada alışık.
	Alıntı:

| 
					Orijinal Mesaj Sahibi malina  Konu başlığından (Ekmek Sanatı sitesinden isteklerimiz)  uzaklaştığınızı hatırlatabilir miyim?   | 

Çok özür diliyorum, malum konu konuyu açıyor.
Ama merak etmeyin, her konudan ES.com'la ilgili bir ders çıkardığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.