| Sayın  Soberman
 Bizim  burada   tahinli  dediğimiz  bir  çörek  yapılır.  Normal  pide  hamuru  ile   tahini  defalarca  yoğururlar. Tepsilerde  fırınlarda  pişrirler.  Özellikle  ramazanda her  fırın yapar. İçerisine  ceviz  kattıkları da  olur.  İsteyen  bunu  çörek  olarak  yedikleri  gibi  isteyen  şeker  şerbetine  yatırıp tatlı  olarak da  tüketir.  Çok  güzel  olur.
 Elazığ  yöresinde  de  yağlı  olarak  yaparlar. 250  gr.  tereyağını   1  kilo  hamura  iyiyce  yoğurarak  yedirirler. Bir kaç  saat  bekletip   pide  yaparlar.
 Has un  dediğiniz  acaba  kendi  öğüttürdüğünüz  un mudur.  Acaba  siz   hep  Çorum  yöresi  unlarını mı  kulanıyorsunuz.  Ya da   tercih  ettiğiniz   bir  buğday  çeşiti  var mı? Onun  ununu mu  kullanırsınız.
 
 |