View Single Post
Eski 22-02-2007, 13:04   #12
vyssera
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
son hali

Merhaba arkadaşlar, dün bir güveç aldım, demir testeresiyle kesip saksı yaptım. Kaç gündür saksı için uygun kap arıyordum. saksının dibini tornavidayla deldim, kenarlarını zımparayla düzelttim. Babaannemden araklarığım süzgeci kesip saksının deliklerinin üzerine yerleştirdim. Üzerine ince taşlar koydum. Ağacımın köklerini düzelttikten sonra saksıya yerleştirdim. Çok fazla kök budaması yapamadım. Bu haliyle de ağaç saksıya ancak sığdı. Şu anda elde ettiğim ağaç, ancak bir bonzaimsi oldu. Bonzai olamadı elbette. Her iki gövde de çatallanma yapıyordu, Elde etmek istediğim nihai ağacı şekline uymadığı için onları budadım. O büyük dallardan kalan yerlerde şu an küçük dallar var. Her taraftan çıkan bu anarşik dalları da sistemli şekilde budayıp, kalan dalların daha büyük ve kuvvetli dallar olarka gelişmesini sağlamak niyetindeyim. Ama acelem yok, Ağaç çırılçıplak da kalmasın, azcık hevesimi alayım. Ağacın dibine de dağdan topladığım yosunlar, kedimemeleri, küçük eğrelti otları, köklendirdiğim bir şimşir ve birkaç da taş koydum, yosunlar biraz yerleşsin, daha güzel görünecek . İşte operasyonun fotoğrafları

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 12.JPG (62.9 KB, 208 views)
Dosya Türü: jpg 12..JPG (54.8 KB, 211 views)
Dosya Türü: jpg 13.jpg (61.5 KB, 208 views)
Dosya Türü: jpg son hali.jpg (49.7 KB, 212 views)
vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön