View Single Post
Eski 30-03-2011, 22:56   #112
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi terdal Mesajı Göster
Merhaba Halil bey,

Kireç, kükürt ve kaolin karışımı ile ilgili bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi kil, böceklerin faaliyetlerini engellerken, yaprağa düşen ışığın saçılmasını sağlıyarak yanıkları engelliyordu. Aynı zamanda yaprakların solunumunda bir olumsuzluk oluşturmuyordu. Bu çalışma mekanizmasında kilin tane boyutunun önemli bir parametre olduğu hep söylenegelmekte..

Kireç, atmosferde havanın karbondioksiti ile hızla kalsiyum karbonata dönüşmekte, tanecikler irileşmekte ve bir bağlayıcı işlevi görmektedir. Bu durumda, kilin çalışması nasıl etkilenecektir?
Saygılarımla,
Kireç ile kükürtü suda kaynattık. Kireçin tamamına yakını dibe çökmüştü, müthiş alkali bir sıvı, kaynattığımız zeytin yağı tenekesinin dibini eritmişti 2 gün sonra.

Zeytinde 5 lt. suya 50 cc kullandım renk olarak belli bile olmadı. Kükürtün rengi biraz baskın. Kaolinin beyazlık rengini pek etkilemeyecek gibi..

Yani kireçin bu solüsyonda _tanelerinin irileşmesi_ etkisini göremedim yoksa beyazlığını da görürdüm, dediğiniz atmosfer etkisinde doğrudur.

Sebzelerde uyguladığımızda anlattığınız etkiyi _ kaolinle kullanıldığında_ daha iyi göreceğiz.

Dediğiniz gibi _yapıştırcı etkisi güçlü _ belki yapıştırıcı bile kullanmaya gerek kalmayacak.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön