View Single Post
Eski 30-03-2011, 14:38   #680
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Baharın başka renkleri

Hayırdır Sevgili Suna, eminim ki yeşerecek

Bahar gelip de her şey hızla değişirken, güneş tatlı tatlı ısıtırken kapalı yerlerde duramıyorum. Yoğun bir temponun ardından bugün evdeyim ve tembellikle beraber bahçeyi gözleyerek dinleniyorum. Baharda ağaçlara su yürür derler ya, işte ben de baharda öyle oluyorum, dağları yerinden değiştirmek istiyorum ama halsiz dönemimdeyim, bugün yapılacakları hayal etmekle yetineceğim, yine de baharın heyecanı yeter

İlk nergisler, sarı renklerle bahçeyi uyandırmaya başlamıştı ama bir kaç günde o kadar çok uyanan olmuş ki; üstelik bütün kışı kendi kendilerine geçirdiler, gözucuyla bile bakmaya fırsat bulamamıştım.

Önce sarılar:

Geçen sene, sert kıştan talan olan, salyangozdan göz açamayan bahçe baharda pek renksizdi. Aynı baharı yaşamamak için, Mutlu Bey'den lale soğanlarından:
Name:  bahar200100002.JPG
Views: 1058
Size:  36.3 KB

Bu nergis yeni açtı, cinsini bilmiyorum, alakasız bir yerede geçen sene yapraklarını görmüştüm, bu sene coşmuşlar, üstelik Tarçın'ın her fırsatta soğanları sökme eğiliminde olmasına rağmen.
Name:  bahar200100004.JPG
Views: 970
Size:  47.4 KB

Kendi gelen güzellerden,ranunculus ficaria (basurotu) çiçek açtı.
Name:  bahar200100007.JPG
Views: 930
Size:  49.0 KB

Mutlu Bey'den aldığım yeni bir nergis türü Rip Van Winkle
Name:  bahar200100018.JPG
Views: 1133
Size:  45.0 KB

İlk açıp ilk solan çiğdemler. Çimin olduğu bahçeye de çiğdem dikmiştim ama çiğdem güneş seviyor, benim bahçe de yazın güneş alıyor. Güneşli yere koyduğum saksıdakiler çok daha güzel oldu.
Name:  bahar200100017.JPG
Views: 992
Size:  50.3 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön